APARAT ZA KUHANJE JAJC KOGASTZlato jajce


External link opens in new tab or window
ZLATO JAJCE je inovativni izdelek, na katerega je gostinstvo že dolgo čakalo.
Postopek, tehnika in aparat zagotavljajo za zajtrk odlično mehko kuhana in takoj pripravljena jajca brez možnosti okužbe s salmonelo. Čvrstost in kakovost mehko kuhanega jajca ter uživanju primerna temperatura ostajajo nespremenjene več ur. Moderna oblika, dovršena tehnika in robustna izvedba kuhalnika mehko kuhanih jajc predstavljajo v samopostrežnih zajtrkovalnicah pravo pašo za oči.

Investicija, ki se hitro povrne.

Med gosti je mehko kuhano jajce (tako imenovano 5-minutno jajce) tradicionalno zelo priljubljen del zajtrka. Gostinci se ga kljub veliki dobičkonosnosti zaradi strahu pred okužbo s salmonelo izogibajo. Mehko kuhano jajce servirano pri zajtrku stane mnogo manj kot sir, šunka, hrenovka ali polovica klobase. V hotelu s 120 posteljami in 60% zasedenostjo kapacitet dosežemo 26.000 prenočitev na leto. Če vsak peti gost vzame iz ZLATEGA JAJCA mehko kuhano jajce, ki stane pribl. 0,10 €, moramo upoštevati strošek 520 € na leto. Če preračunamo prihranek na račun manjše porabe dražjih živil v vrednosti 0,35€ na zajtrk, se investicija v ZLATO JAJCE povrne najkasneje v 17 mesecih.

ZLATO JAJCE prihaja na trg na osnovi dolgoletnih izkušenj iz gastronomije.Kuharski mojster gospod Otto Koch iz Münchna, poznan iz oddaje ARD-Buffet in strokovnjaki podjetja KOGAST GROSUPLJE d.d. so kuhalnik ZLATO JAJCE več let razvijali, preskušali in optimirali. Postopek, aparat in oblika so priznani ter zaščiteni z več evropskimi in svetovnimi patenti.

Zunanjost aparata je izdelana iz kvalitetnega eloksiranega aluminija, notranjost pa iz plemenitega nerjavečega jekla. Pokrov in ročaj pokrova v notranji posodi sta zaradi posebne izvedbe tudi pri najvišji temperaturi vode še vedno prijetna za prijem. Ker je posoda v kateri se pripravljajo mehko kuhana jajca toplotno izolirana, ima aparat zelo velik toplotni izkoristek.

V aparatu je vgrajen mikroprocesor, ki nadzira in krmili vse faze kuhanja in vzdrževanja temperature mehko kuhanih jajc ter s pomočjo senzorjev zagotavlja ustrezen nivo vode.

Celoten postopek kuhanja (do 30 jajc) poteka popolnoma samodejno in traja 11 min.

Prednosti zlatega jajca:

  • jajca so vedno ravno prav skuhana »v mehko« vsaka možnost okužbe s salmonelo je izključena*
  • odlična in varna jajca čakajo na gosta in ne obratno
  • jajca lahko hranimo v napravi nekaj ur ob nespremenjenih lastnostih
  • gostu so jajca vedno na razpolago in si lahko postreže sam
  • naložba, ki se hitro obrestuje
  • postopek je skladen z načeli HACCP.

*naprava je laboratorijsko certificirana v Nemčiji. Postopek kuhanja zagotavlja, da tudi iz jajc namerno okuženih s salmonelo dobimo 100% varna mehko kuhana jajca.

External link opens in new tab or window   Aparat za kuhanje jajc Kogast